הסכם ממון – שאלות ותשובות

מהו הסכם ממון? עורך דין הסכם ממון מסביר

  1. הסכם ממון הוא חוזה הנערך בכתב בין בני זוג, בין אם הם בוחרים להינשא ובין אם בוחרים לחיות כידועים בציבור או להסדיר את זוגיותם בתעודת זוגיות. בהסכם הממון מוסדרים כל ענייני הרכוש ביניהם, זאת בהתאם לרצון האישי והפרטי של כל אחד מהם.
  2. הסכם הממון הוא למעשה "תעודת ביטוח" הרכושית שלהם.
  3. הסכם ממון נועד להבטיח כי גם במקרה של פרידה, לא יתעוררו מחלוקות קשות בין בני הזוג, וזאת על ידי כך שבני הזוג ייקבעו מראש את יחסיהם הממוניים: מה מרכושם יהיה רכוש אישי  ויישאר בבעלותו האישית של כל אחד מהם, ומה מתוך הרכוש יהפוך לרכושם המשותף – תהיינה להם זכויות שוות בו.
  4. הסכם ממון חשוב וטוב שינוסח על ידי עורך דין הסכם ממון המתמחה בדיני משפחה, כי על הזוגיות שלנו אנחנו שומרים על ידי מקצוענים. 

    מה כולל הסכם הממון?

    הסכם ממון, נועד להגן על שני בני הזוג, וליצור מצב בו  יהיה תאום ציפיות מלא ממערכת היחסים. לא רק מיליונרים נזקקים להסכמי ממון. רבים מאתנו מתחילים את חיי הזוגיות כשרק חשבון בנק צנוע ברשותנו. אבל, הסכם ממון הוא הסכם צופה פני העתיד ולכן גם במקרה שאין לנו רכוש או רכושנו אינו רב, חשוב לקבוע הסדרים לגבי רכוש שנצבור בעתיד.

משמעות החתימה על הסכם הממון/חיים משותפים

 חתימה על הסכם ממון הוגן תבטיח את שני בני הזוג: בין אם מדובר בצד שהוא עשיר יותר, אשר חושש לרכושו ובין אם מדובר בצד שהוא עשיר פחות החושש מקיפוח, תרומתו של כל צד היא בעלת ערך לעיתים בכסף ולעיתים בשווה כסף. (לדוגמא, ביכולת לתמוך נפשית, לגדל ילדים, לנהל משק ביתו וכיו"ב).
 

הסכם הממון בנוי משני חלקים עיקריים

  • רכוש שנצבר עד הנישואים/החיים המשותפים, ורכוש שנצבר ממועד הנישואין ואילך.
  • רכוש שנצבר מייד לאחר החתימה על ההסכם – יוחלט לגביו אם יהיה משותף או נפרד.
  • רכוש שנצבר במהלך חיי הנישואים – יוחלט לגביו אם יהיה משותף או נפרד או שיחולק לפי מידת ההשקעה.
  • הסכם הממון מציע לקבוע עקרונות הוגנים מראש על מנת להתוות את מערך היחסים הכלכלי בין בני הזוג. אם וכאשר נחתם ההסכם כדין.

חשוב לדעת ; הסכם ממון, גובר על הוראות החוק , וכך בני הזוג יכולים ליצור עבור עצמם את המערכת הכלכלית/משפטית המועדפת עליהם.

מדוע צריך לערוך הסכם ממון אצל עורך דין

  • הדרך היחידה להסדיר את חלוקת הרכוש באופן שונה מזה הקבוע בחוק היא רק באמצעות הסכם ממון. גם אם אתם מסכימים לרוחו הכללית של החוק, קיימת חשיבות רבה לעריכת הסכם, כיוון שהחוק הוא כללי, והוא לא יכול לתת מענה לצרכים האישיים של כל אחד מאיתנו.
  • הסכם ממון יוצר ודאות לגבי השיתוף הכלכלי הצפוי.
  • הסכם ממון הוא המהלך הרומנטי ביותר שזוג יכול לזמן לעצמו, הוא מפיג את המתח ומבהיר את הציפיות ומרגע שנחתם החיים בהירים יותר ופשוטים יותר ויש מקום לרומנטיקה.

    יש לכם שאלות נוספות? צרו קשר בטלפון 03-5660504 (א'-ה' 09:00-17:00) או מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:

    למידע נוסף השאירו פרטים

    מועד הכנת ההסכם ואישורו

    נהוג לחשוב שאם לא חתמתם על הסכם ממון לפני החתונה, זה אבוד ולא תוכלו לחתום על הסכם בעתיד. אין זה נכון. על הסכם הממון יכולים לחתום זוגות העומדים להינשא, וכן זוגות שהם כבר נשואים וכמובן זוגות שכלל אינם חושבים על נישואין אלא על חיים משותפים. על פי החוק, הסכם הממון בין בני זוג נושאים או בין זוגות העומדים להינשא חייב להיעשות בכתב וחייב לקבל אישור של בית משפט או של בית דין רבני. אבל, אם ההסכם נעשה על ידי בני זוג לפני הנישואין – ניתן לאשר אותו גם אצל נוטריון ללא צורך בפנייה לערכאות שיפוטיות. במידה ובני זוג ידועים בציבור עורכים את ההסכם, ההסכם יהיה מחייב מייד עם חתימתו, אולם גם הם, במידה וייבחרו בכך, יוכלו לאשר את ההסכם או אצל נוטריון, או בבית משפט. חשוב להדגיש כי עבור זוגות נשואים חובה לאשר את הסכם הממון על ידי רשות מוסמכת, אחרת לא יהיה לו כל תוקף משפטי מחייב, לא ניתן יהיה להסתמך עליו ולא ניתן יהיה לתבוע רכוש בגינו.

    עריכת הסכם ממון חייבת להיות מקצועית

    כל הסכם משפטי הוא יצירה בפני עצמה וחשוב לנסח אותה בדיוק ובבהירות מירביים על מנת למנוע בעתיד פרשנויות שונות הנובעות מניסוח בלתי ברור. לכן, מומלץ להיעזר באיש מקצוע: עורך דין הסכם ממון, ולערוך את ההסכם באמצעותו. בארגון משפחה חדשה תקבלו מידע וייעוץ משפטי שיוכל לפרוש בפניכם את כל האפשרויות והנושאים אותם ניתן לכלול בהסכם הממון ומה לא ניתן לכלול בו. כמו כן תוסבר לכם המשמעות המשפטית של כל עניין ועניין לרבות משמעותה של חתימתכם על המסמך.

    הסכם ממון ומסמכים אחרים

    הסכם ממון אשר נערך כראוי ואושר כנדרש מבטל כל הסכם אחר אשר נחתם בעבר בין בני הזוג, מובן שאין בכוחו של ההסכם לסתור הסכמים אשר נערכו מול גורמים שלישיים (לדוגמא הסכם שכירות). בנוסף, חשוב לדעת שהסכם ממון  איננו תחליף לצוואה. הצוואה היא מסמך משלים להסכם ממון ואין די בעריכת הסכם הממון לקביעת עתידו של הרכוש לאחר פטירתנו. רק בצוואה אדם יכול להסדיר מה יהיה על רכושו לאחר פטירתו, הן משום שהסכם הממון הוא בין בני הזוג ולא בינם ליורשיהם והן משום שאדם אינו יכול להסכים על חלקים ברכוש של בן זוגו. על מנת להבטיח את מימוש רצונו של כל אחד מבני הזוג, יש לקבוע את ההסדרים הרכושיים גם בצוואה. זאת ועוד, בהסכם הממון לא ניתן לקבוע מה ייעשה ברכושנו לאחר מותנו, הוא איננו צוואה ומכאן שאין גם לחייב בהסכם את בני זוגנו כיצד לנהוג ברכושנו או יותר מכך ברכושם, לאחר הסתלקותנו, כל אלה מקומם בצוואה.

    חשיבות ההסכם עבור בני זוג ידועים בציבור

    היות וחוק יחסי ממון לא חל על בני זוג ידועים בציבור, אלה נמצאים בחוסר ודאות רב עוד יותר בסוגיית השיתוף בנכסיהם. אילו מהנכסים יהיו משותפים ואילו נפרדים? מתי מתחילה שותפות בנכסים בין בני זוג שלא נישאו? האם מהיום בו שכרו דירה ביחד? או כשפתחו חשבון בנק משותף? הפגישו את הוריהם לארוחה משותפת? שינו את שם משפחתם לשם משותף? או שמא רק כשנולדו להם ילדים משותפים? הסכם ממון יכול לתאם בין הציפיות של בני הזוג ולמנוע מהם התדיינויות משפטיות ארוכות בעתיד. הבונוס הנלווה שמספק ההסכם עבור בני זוג לא נשואים טמון בכך, שהם יוכלו להשתמש בהסכם המשפטי גם כהוכחה לעצם הקשר הזוגי ביניהם. לפיכך, ההסכם יסייע בידיהם לקבל את ההכרה של מוסדות המדינה השונים כבני זוג לכל דבר, גם מבלי שנישאו זה לזה.

    פרטים נוספים וייעוץ תוכלו לקבל אצלנו ב"משפחה חדשה"

    צרו קשר טלפוני 03-5660504

מרקטיזם - פרסום בגוגל / פרסום באאוטבריין